Pleisterwerken Mechelen

Bezettingswerken

pleisterwerken nieuwbouw

Renoveren of bouwen

Gaat u renoveren of bouwen? Dan heeft u waarschijnlijk ook nood aan een stukadoor voor uw bezettingswerken.

pleisterwerken renovatie

Pleisterwerken Mechelen

Onze stukadoors doen al uw bezettingswerken. Renovatie of nieuwbouw voor particulieren en ook bedrijven.

Luyten uw partner in pleisterwerken, vraag nu uw offerte aan

Bezettingswerken Mechelen

Onze specialisatie van bezettingswerken in huis, voor al uw binnenpleisterwerken.  Uw muren en plafonds bepleisteren wij voor u met  een kwalitatieve afwerking.

Tegenwoordig is de kwaliteit van stucwerk in huis belangrijker dan ooit. De strakke uitstraling wordt meer en meer toegepast.  Wij hebben oplossingen voor de meest voorkomende situaties.

Jaar ervaring

Vragen over stucwerk

Hierbij hebben we een selectie van enkele meest gestelde vragen.

Droging van pleisterwerken?

Laat het pleisterwerk voldoende lang drogen vooraleer deze af te werken. De buiten temperatuur speelt een rol op de duurtijd van het drogen. Belangrijk is dat je voor voldoende ventilatie zorgt. Om het droog proces te versnellen kan je een bouwdroger gebruiken.

Verschil nat en droog pleisterwerk

Voor pleisterwerken heb je keuze, je laat het uitvoeren in nat of droog pleisterwerk. Bij nat pleisterwerk brengt de stukadoor de pleister aan met een spatel of een spuitmachine. Droge pleisterwerk gebeurt met gipsplaten.  

Geld er een verlaagd btw-tarief op pleisterwerk?

Bij een woning die ouder is dan 10 jaar kan je genieten van het verlaagd btw-tarief. Het verlaagde btw-tarief geldt enkel en alleen als je gebruikt maakt van een stukadoor, voer jij de werken zelf uit dan betaal je het normaal tarief van 21%

Wanneer mag ik de muren schilderen?

De muren worden netjes opgeleverd. Helaas kan u nog niet meteen aan he schilderen gaan.  We raden altijd aan toch +- een 6 maanden te wachtten. Dit is ook afhankelijk van het seizoen en de droging van het pleister. 

Is zelf stucen een optie?

Tegenwoordig wil men zeer strakke muren van pleisterwerk en wil men deze behangen of verven. Bij het bouwen of verbouwen komen heel wat kosten bij kijken. Men overweegt dan of men zelf de binnenmuren kunnen stucen. In principe is dit mogelijk, het wordt wel onderschat hoe moeilijk het is om een wand egaal te krijgen.  maar onderschat deze klus niet.  Voor het mooiste resultaat en het hoogste woongenot is toch beter dit door een ervaren stukadoor te laten uitvoeren.  Het is de eindlaag van je muren en van mooi degelijk stucwerk kan je dan nog jaren genieten. 

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in pleisterwerken

Een goede stukadoor is essentieel voor uw woning. De kwaliteit van de pleisterwerken of bezettingswerken bepaalt de uitstraling van je woning. 

Luyten-Pleisterwerken is uw  stukadoor regio Mechelen. We hebben jaren ervaring en werken op een professionele manier voor uw woning een perfect eindresultaat te geven. 

Bel ons voor meer info:

0494/367202

Klanten aan het woord

“Luyten-Pleisterwerken leverde goed werk in de beloofde tijdspanne.  Professionieel en correct uitgevoerd.”

Sofie H.

“Werkt mooi af en werkt ook netjes en ordelijk. Wij woonden in tijdens de werken en hebben weinig hinder ondervonden van de werken.”

Sylvain K.

“Duidelijke afspraken en correct werk afgeleverd.”

Eric M